• nl
  • it
  • fr
  • en

FILOSOFIE

De Smaak : een passie voor bitter

Bitter is het fundament, de kenmerkende smaak van onze bieren. Wij produceren bittere bieren vanaf ons prilste begin – en wij bestaan om bittere bieren te produceren! Ons uitgangspunt is eenvoudigweg : wij maken bier dat we zelf graag drinken, het bier dat haast onvindbaar is geworden in de reguliere handel. Het is onze missie is om deze edele smaak, die altijd zeer fundamenteel was in de menselijke evolutie maar die in onze moderne maatschappij verwaarloosd wordt, terug een ereplaats in het dagelijkse smakenpallet te geven.

Hiermee willen we niet gezegd hebben dat onze bieren enkel tot hun bittere smaak te herleiden zijn! Al onze bieren vormen een eigen harmonieus geheel van aroma’s en smaken afkomstig uit de mout, hop en gist die ervoor gebruikt wordt.

Bieren met een licht alcoholgehalte

Wij fabriceren bieren met verschillende alcoholpercentages, maar onze grote specialiteit zijn ‘lichte’ bieren zoals de Taras Boulba dat met zijn 4,5 % een dorstlesser bij uitstek is. Wat wij willen aantonen is dat een lekker en smaakvol bier geen hoog alcoholpercentage nodig heeft. Hoe lichter het bier, hoe langer het plezier – ziedaar de bestaansreden van Bier volgens ons !

Een lokale brouwerij : Brussel en haar cafés

Wij kunnen onze totale productie zeer gemakkelijk naar het buitenland uitvoeren, ware het niet dat het voor ons een erekwestie is om bovenal een lokale brouwerij te blijven met een diepe verankering in haar ‘terroir’. Vandaar : Brussel krijgt voor onze leveringen steeds de prioriteit.

Waar zijn onze bieren te vinden ?

We gaan er geen doekjes om winden : onze bieren zijn voor particulieren niet zo gemakkelijk te vinden. Zij zijn te verkrijgen bij drankenhandels en biershops, evenals in een aantal biowinkels – maar niet in supermarkten. Dat is een bewuste keuze.

U heeft het meeste kans om onze bieren te vinden in de cafés van Brussel en steeds meer en meer ook daarbuiten. De cafécultuur is een andere passie van ons. Cafés vormen een fundamenteel onderdeel van het leven en bieden aan ieder een waaier van sociale functies. Het is in het café dat mensen elkaar ontmoeten, elkaar liefhebben, elkaar troosten,… Het is de plaats waar gefeest wordt en waar de wereld verbeterd wordt. Een café, dat is een ‘cosy’ microwereld, een onvervangbare plek van uitwisseling. Wij hebben absoluut niets tegen mensen die graag thuis een pintje drinken, maar wij vinden een regelmatig cafébezoek in deze tijden onontbeerlijk. Wij komen u daar graag een keer tegen rond – uiteraard – een lekker pintje !

Duurzaamheid on our mind

Ook al hebben wij op dat vlak nog een lange weg af te leggen en is het financieel niet altijd evident, met de middelen die we hebben trachten we steeds zo ecologisch mogelijk te werken. Onze reinigings- en ontsmettingsmiddelen bijvoorbeeld zijn zo min mogelijk schadelijk voor het milieu (chloor gebruiken wij zelfs niet!). De brouwoverschotten (de draf, rijk aan vezels en eiwitten) worden op natuurlijke wijze gerecycleerd door de koeien van Rudy, boer uit Ternat. Wij gebruiken zoveel mogelijk warmtepompen, en isoleren zowel de warme als de koude onderdelen met de grootste zorg. Ons afval wordt vanzelfsprekend gesorteerd en zo mogelijk gerecycleerd.