• nl
  • it
  • fr
  • en

BROUWERIJ

HISTORIEK

Yvan DE BAETS en Bernard LEBOUCQ komen elkaar tegen in 2002, tijdens de tweede editie van de Zinnekeparade. Bernard had voor dit unieke Brusselse evenement het intussen befaamde ZINNEBIR gecreëerd.
Eind 2003 starten zij hun carrière als professionele brouwers met de oprichting van een microbrouwerij in de oude opslagplaats van brouwerij Moriau te Sint-Pieters-Leeuw , de ‘Sint-Pieters Brouwerij’. Na twee jaar van groeiend succes werd deze plek al snel te klein en moest er stilaan uitgekeken worden naar uitwijkmogelijkheden. Yvan en Bernard besluiten dan hun droom te realiseren : een nieuwe brouwerij oprichten in Brussel. Om hun liefde voor deze stad te onderstrepen wordt de naam van de nieuwe brouwerij een eerbetoon aan de rivier waaraan Brussel meer dan duizend jaar geleden is ontsproten: BRASSERIE DE LA SENNE.
Toch duurde het nog vijf jaar vooraleer BRASSERIE DE LA SENNE zich effectief in de hoofdstad kon vestigen. In de tussentijd werden de brouwactiviteiten verder gezet bij bevriende brouwerijen. Aan dit bohémien-bestaan kwam een einde op 22 december 2010, datum van het allereerste 100% Brusselse brouwsel!

EEN OP EN TOP BRUSSELSE BROUWERIJ

Brussel is de stad waar Bernard en ik geboren en getogen zijn, en die we diep in ons hart dragen. Wij zijn er trots op om het aantal actieve brouwerijen hier te hebben verdubbeld, van één (Cantillon) naar twee!

Wij brouwen dus in de Brusselse regio, op de Gentsesteenweg 565 in Molenbeek, sinds 22 december 2010. Op deze datum, die de verjaardag van onze brouwerij geworden is, brouwen wij elk jaar ons verjaardagsbier, de BRUSSELS CALLING.

Wij hechten er zeer veel belang aan om als lokale brouwerij beschouwd te worden. Daarom bedienen wij eerst Brussel, daarna België. Dit wil concreet zeggen dat wij onze export bewust beperkt houden, en dat ondanks het grote internationale succes en de enorme waardering die onze bieren in het buitenland te beurt valt. Anno 2013 zijn wij aanwezig in een twaalftal landen; de Verenigde Staten, Italië en Japan zijn onze grootste afnemers.

HET TEAM

De brouwerij zou niet kunnen bestaan zonder onze medewerkers. Wij hebben het geluk en de eer te kunnen vertrouwen op een formidabel team dat onze waarden deelt : Rosanna, Breza, Martin, Francis, Alain, Olivier en Jean die wij oprecht bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Wij zijn ook steeds – en nog altijd – omringd geweest door mensen die de competenties hebben waarover wij zelf niet beschikken, en die ons onophoudelijk steunen in ons project. Ook hen willen wij langs deze weg bedanken.